fbpx
 

Blog

Har du mange bolde i luften og kunder nonstop hele dagen? - Find ro på badeværelset - Læs om tricket der giver dig overskud

Hold dit energiniveau og dit fokus med denne lette øvelse

Hold styr på dit energiniveau

Mange af os lægger flere timer i vores arbejde end vores energi egentlig tillader. Vi forsøger at nå det hele. Men vores energi har en udløbsdato. Vi kan miste det overskud der skal til for at opretholde vores serviceniveau. Vi bruger vores energi hver gang vi behandler kunder og det overskud der er tilbage efter en arbejdsdag er til familie og venner. Desværre bruger vi vores energi hurtigere end vi tror. Den er nemlig opbrugt når vi kommer trætte hjem uden overskud.

Beholder med energi

Vores energi er ikke ubegrænset. Den flyder ikke frit, den skal fyldes op og passes på. Energien kommer fra balancen mellem job og fritid. Fritid definerer jeg udfra de kriterier man selv sætter op. Nogen lader op ved at være alene, andre lader op i selskab med andre. Nogen lader op med træning eller løbeture. Andre lader bedst op i sofaen med en god bog eller én af yndlings serierne. Men vigtigt at man selv har defineret hvor man lader bedst op. Det er kun en selv der ved det. Og det kan være vanskeligt at vide, hvis ikke man har tænkt over det. Gør dig selv en stor tjeneste og overvej hvor du lader bedst op.

Berøring tager din energi

Jeg har altid ment at når man som beauty-behandler rører ved andre mennesker i behandlinger, bliver vores energi brugt på en anden måde end hvis du sidder foran din skærm på kontoret. En energi der skal hentes i vores fritid. Men når vi ikke har haft tid til at passe på vores energi, så giver vi en ringere service til vores kunder.

Det jeg tænker på er selvfølgelig at vi skal sørge for at have nok energi, både til familie og kunder. Vi skal finde balancen og passe på den. For vores kunder mærker hvis vi mangler energi. De mærker det i vores berøring, vores måde at kommunikere på og ser det i vores ansigt.

Jeg lærte for mange år siden et lille trick til at få fyldt min energi op i løbet af dagen. Et mindful pusterum.

Tricket

Du går ud i badeværelset og sætter dig. Luk øjnene og træk vejret dybt 3-5 gange. For hver vejrtrækning skal du lade din indånding bliver dybere og langsommere. Træk vejret HELT ned i maven. Mens du trækker vejret så fokuser dine tanker på at mærke dine lunger udvide og sænke sig. Tag ikke flere end 8 indåndinger – du kan blive lidt svimmel.

Så simpelt kan det gøres. Og det tager kun et par minutter.

Hvis du føler at du mangler energi og fokus i løbet af dagen, så går du bare ud i badeværelset.

Tine

‘med helt ro på ;-)’

#fåropå#customerguide#kundeservice#finpudsning#blivbedre#forventmere#mindful#kosmetolog#negletekniker#massør#blivgladere#fåmereenergi#

Skriv en kommentar