fbpx
 

Blog

Kan du holde møde med dig selv? Ja - på en måde kan du godt! Læs blandt andet hvad du med fordel kan bruge mødetiden til

Komplet opskrift på vellykkede personalemøder del 2

  • Guidelines
  • Give dit drive videre
  • Uddeleger
  • Implementering
  • Møde som soloejer
  • Opfølgning

Giv guidelines og ros

Vi vil alle gerne vide når vi gør det godt. Jeg har både skrevet og sagt det før – ros er det der løfter os. Hav altid rosende ord med på mødet – HVER GANG! Også selvom du kun kan se negative ting – så find noget du kan rose. Det kan være starten på at vende tilbage til en positivitet hos jer. Udarbejd guidelines for de arbejdsopgaver du ikke synes bliver løst på bedste måde. Giv gerne gaver som tegn på din taknemmelighed når du kan se at dine guides bliver efterlevet. Hold eventuelt jeres egen lille ‘fredags-bar’ en gang om måneden. Det vil give jer bedre sammenhold.

Giv dit drive videre

Som ejer har man ofte et unikt drive – en drivkraft og et overblik som er i evig bevægelse. Det drive kan du give videre og alle på klinikken skal føle de får del i. Du kan give det videre ved at uddelegere, inddrage og fortælle om dine nye ideer og tanker. Hvis du selv er medarbejder med samme form for drive, så overvej at få tildelt andre opgaver. Tænk over hvilke opgaver du har lyst til at varetage og spørg din chef. Bliv ikke trist over et ‘nej – det vil jeg klare selv’ – det betyder ikke at det aldrig kommer til at ske – det betyder bare at det ikke er lige nu. Nu er din chef blevet mere opmærksom på at du ønsker andre opgaver.

Giv andre nogen af dine opgaver

Hvis du som ejer kan føle dig overvældet af mange opgaver og gøremål – så tænk over om du kan uddelegere nogen opgaver til dine medarbejdere. Jeg uddelegerede blandt andet bestilling og udpakning af produkter – jeg godkendte bare lige ordren inden den gik afsted. Men der kan være mange opgaver som andre på klinikken kan tage sig af – og det vil samtidig også give et større fællesskab og følelsen af at man kan mere end man tror.

Implementering

I dagene efter mødet er det en god ide at følge op på de eventuelle nye tiltag og beslutninger I er kommet frem til. Skriv ud til alle om hvilke ændringer man skal huske. Facebook gruppen er virkelig god til det, eller på mail.

Kan man holde møde med sig selv?

Ja det kan man på en måde godt – og det vil helt sikkert gavne din klinik at du sætter tid af til mødet med dig selv. Sæt tid af en gang om måneden, hvor du sætter sig ned og noterer de nye tiltag du kan have behov for at ændre. Eller brug tiden på at sætte dig ind i nye produkter eller behandlinger. En anden ide er at spørge dine veninder, som får behandlinger hos dig, hvad de synes du kan gøre på en anden måde. Tag imod kritik med kyshånd – for der kan virkelig være guldkorn imellem. Dog er det ikke alt du skal ændre fordi nogen synes noget andet 🙂

Opfølgning på mødet

På jeres næste møde er det en god ide at reminde om nogle af de tiltag I blev enige om sidst. Brug et par minutter på at tale om det og hør samtidig hvordan det er gået med at få sat de nye ‘skibe i havet’. Det er vigtigt at du som ejer eller medarbejder tilbyder din hjælp til dem der synes de nye tiltag er udfordrende.

God nyhed til dig der

Gerne vil i gang med personalemøder – men synes det er svært

Synes at jeres personalemøder mest går op i hyggesnak

Synes det er svært at få dine ideer igennem som ejer

Mangler en bedre mødestruktur

Har behov for at finde emner som vil forbedrer jer

Som noget nyt kan du booke mig til at være med på mødet. Jeg kalder det Sit-downs/personalemøder – Jeg vil være fysisk eller virtuelt tilstede hos jer under mødet og guider jer i den retning vi sammen har fundet frem til. Du får som ejer hjælp til forberedelsen, afholdelsen og opfølgningen. Målet er at du som ejer eller medarbejder får en lettere hverdag – uden for eksempel utilfredshed over småting en lettere implementering af nye tiltag eller ændringer – og det vil smitte af på jeres kunder og jeres salgskurve.

‘Man får succes ved at hjælpe andre til succes’

Tine

Skriv en kommentar