fbpx
 

Blog

Hvordan får du det bedste ud af de produkter du har til salg? - få de 10 bedste råd til optimering af dine salgshylder

10 ting du kan gøre for at optimere dine produkter

Du kan nå langt med lidt – du kan få mere ud af dine produkter end du måske tror

Her får du gode råd til at gøre dine produkter mere interessante for dine kunder når de besøger din klinik, vippe- eller neglesalon.

Lav ny produktopstilling hver måned

Står dine salgs-produkter altid på samme måde på dine hylder eller i dit skab? Så er det en god ide at lave om på dem. Det at du sætter produkterne på en anden måde, giver flow og interesse fra dine kunder. De vil registrere at der er sket noget nyt. Et forslag kunne være at gruppere produkterne, for eksempel at alle produkter til huden omkring øjne står sammen eller at produkterne bliver inddelt i hudtyper. Sæt gerne små skilte på, som gør det lettere for kunden at overskue.

Skift salgsprodukter på disken

Hvis du allerede nu skifter produkter på din disk hver uge, gør du det rigtige. Når dine kunder kommer ind skal de gerne se noget andet/nyt end sidste gang de kom. Det skærper deres interesse for ‘hvad du nu har fundet på’ – og det giver dig en mulighed for at spørge om de har lyst til at høre lidt om det der står lige foran dem, inden de betaler.

Udarbejd salgstilbud en gang om måneden

Du udarbejder sikkert salgstilbud til jeres kunder jævnligt – men gør du det fast hver måned eller er det noget du gør når der kommer nyheder? En let huskeregel er, til dem med ansatte, at til hvert personalemøde forbereder du et salgstilbud til kunderne, som du fortæller om på jeres møde.

Gennemgå dine produkters udløbsdato

Gør dig selv en tjeneste – gennemgå dine produkters udløbsdato, gerne 2 gange om året. På den måde er du sikker på at dine kunder ikke kommer hjem med et produkt der snart løber ud. Det er specielt vigtigt hvis du har økologiske serier på hylden. Sælg de produkter med snart udløb med god rabat – dine kunder vil elske at få noget billigere.

Find nogle spændende produktnyheder

Forsøg at være first mover og få nyheder på salgshylden dine kunder ikke har set før. Lad være med at tro du ikke har kunder til det – for hvis DU mener det er godt – så vil dine kunder også få tillid og købe det.

Sælg beauty-gadgets

Implementer beauty-gadgets i jeres behandlinger og sælg dem til kunderne efter deres behandling. En del vil helt sikkert købe dem. Vær ikke bange for at være den første klinik/salon der sælger nye gadgets – så længe du ikke indkøber et kæmpe lager.

Stil altid nye varer bagerst

Husker du at sætte de nye produkter bagerst i rækken? Hvis ikke kan du risikere at brænde inde med produkter der er blevet for gamle og lige til skraldespanden. Sælg dem hellere billigere inden det er for sent.

Vælg produkter du brænder for

Du sælger mere hvis du brænder for produkterne. Find produkter som du virkelig synes godt om – det behøver ikke at være dem alle du synes godt om. Men overordnet skal du synes virkelig godt om de serier du har valgt.

Sæt mål for dit salg

Det er altid godt at sætte sig mål – og dette mål er et af de bedste mål du kan sætte for dig selv eller dine ansatte.

DU SKAL SÆLGE PRODUKTER FOR DET SAMME BELØB SOM DU BEHANDLER FOR.

Det er ret enkelt. Hvis du behandler for 500,- til en kunde, skal målet være at du sælge for 500,- eller mere, til den samme kunde.

Håber du kan bruge mine gode råd – har du selv gode råd til det med produkterne eller har du spørgsmål – er du meget velkommen til at skrive.

Skøn og dejlig dag til dig

Sensommer hilsner?

Tine

Skriv en kommentar