fbpx
 

Blog

Hvilken balance har du mellem arbejde og privatliv? Få mine 5 gode råd til en bedre life/work balance

Er du tids-ejer eller tids-slave?

Du ved godt at du skal passe på dig selv så du ikke bliver stresset. Du ved godt at livet ikke kun skal være arbejde. At du helst skal have balance mellem arbejde og privatliv. På trods af det er der mange selvstændige og ansatte, som både føler sig stresset og mangler overskud til job eller familien. Det kan være svært at få den balance, for man vil jo gerne kunne nå alt. Jeg hører fra flere sider at Covid-19 pandemien har gjort mange opmærksomme på at vi savner ro og tid til fordybelse i hverdagen og tid sammen med familien.

Dette indlæg handler om hvordan du som selvstændig klinikejer eller ansat kan balancere dit arbejdsliv og privatliv.

Hvis din hjerne har svært ved at holde fri – kan du skriv det ned du går og tænker på. Lav små sedler eller lister, som gør dine tankestrøm overskuelig. Listerne vil give dig et overblik. Du skal nok tænke over at dine lister ikke bare fortsætter i det uendelige. For det kan også være stressende i sig selv. Og samtidig være et signal om at din hjerne har brug for at holde fri.

Hold fri når du holder fri – tag en reflektionspause

Læg arbejdsproblematikker væk når du holder fri. Det kan du for eksempel gøre ved at notere dine tanker på din mobil eller på papir. Derefter virker det rigtig godt at sætte dig ned og tage 2-5 min. timeout med dybere vejrtrækninger. På den måde kan du bedre holde fokus på dit sociale liv

Har du dårlig samvittighed uanset hvad du foretager dig?

Specielt kvinder lider ofte af dårlig samvittighed over alt det de ikke når. Den eneste måde er at forsøge at sætte grænser for dine gøremål. Hvis du for eksempel planlægger at gøre 5 forskellige ting i løbet af din dag – skal du måske kun gøre 3 ting den dag og overføre de 2 andre ting til dagen efter.

5 gode råd

  • Sov mindst 7 timer pr. nat
  • Lær at sige og mene ‘okay det nåede jeg ikke i dag’
  • Vær fysisk aktiv hver dag – brug naturen
  • Vis du er taknemmelig for din familie og dine kollegaer
  • Hold fri når du holder fri

Håber du kan bruge mine gode råd??

Skriv en kommentar