fbpx
 

Blog

Når forholdet til din chef kan blive bedre - så er her nogle gode bud på hvad du selv kan gøre

Åhh nej – chefen ringer

Denne titel er ikke kun en af mine favoritter på playlisten – det er også titlen på mit indlæg i dag som handler om hvilket forhold du har til din chef og hvad det kan betyde for jeres kunder

Bange for din chef?

Kan du være bekymret hvis chefen ringer eller ønsker at tale med dig. Så er du ikke alene. Det påvirker os alle at tale med en person som har magt til at opsige os. Men du skal holde hovedet koldt og ikke tro det værste med det samme, du enten bliver kaldt til møde eller at mobilen ringer med chefen i den anden ende. Derimod skal du holde din sti ren – hele tiden. Sørge for at du følger de retningslinjer der er lagt for dit job. Hvis du er udfordret på det, er det en god ide at tage en snak med din chef, så I sammen finder ud hvordan du kan få den hjælp du behøver. Vær open minded og vær stolt over det du kan.

Er chefen din veninde?

Er det bare så hyggeligt at gå på job med din chef – har I nærmest et veninde-forhold hvor I også ses privat? Den type chef/medarbejder forhold kan være en gamechanger – for det kan betyde at mange af de vanskelige problemer ikke bliver taget op. Enten fordi chefen er nervøs for din reaktion eller bange for at miste jeres tætte relation. Samtidig betyder der også at du kan have svært ved at konfrontere din chef med ting du synes der skal ændres. Alt i alt kan det hyggelige venskab I har, være en stopklods for forretningens videre udvikling.

Kommunikations niveau mellem dig og chefen?

Den måde I kommunikerer på kan være afgørende for den måde kunderne oplever deres besøg hos jer. Er tonen lidt skarp indimellem eller er stilheden ligefrem larmende mellem jer? Kunderne vil mærke det og nogle ovenikøbet spørge jer om det. Vi har alle dage hvor vi ikke er på toppen – og det er derfor godt at fortælle det inden kunderne kommer. Det kan også være en god ide at bede din chef om et kaffemøde – hvor du har forberedt de punkter du vil tale om. Få renset luften så at sige, så vil stemningen bagefter være mere positiv. Et af mine yndlings ord er

Løbende forventningsafstemning

For selvom du tror at I er enige om de opgaver og det samarbejde I har – så ændrer jobbet og opgaverne sig som tiden går

Få den bedste relation mellem jer

Du kan bidrage til den gode stemning og jeres forhold ved at

være positiv og professionel, være åben for nye tiltag, følge jeres regelsæt for kundepleje, bede om kurser der interesserer dig, aldrig tale dårligt om din chef eller kollegaer og hav mod til at tale om tingene når I er alene.

Håber det giver mening og skriv endelig hvis du har spørgsmål – jeg sidder klar?

Hav den bedste dag på jobbet

Tine?

Skriv en kommentar